
ALİ VATANSEVER İLE SENARYO ATÖLYESİ
Bir Senaryoyu İnşa Etmek
Senaryo yazımı, hikaye özelinde birçok karar almayı gerektiren uzun ve zorlu bir inşa sürecidir. Ortaya çıkan bu devasa yapılar, özellikle yazarlığa yeni soyunmuş senarist adayları için ilk başta korkutucu bir tablo gibi görünebilir. Bu atölye çalışmasında, izleyici reflekslerimizi bir kenara bırakıp, senaryoları yazar perspektifinden düşünmeye çalışacağız. Birçok filmden örnekle, senaryoların yapıtaşlarını farklı şekillerde ele alacak ve katılımcıların kendi yazar reflekslerini keşfetmeleri için ipuçları yakalamaya çalışacağız.


ALİ
VATANSEVER
Senarist&Yönetmen
El Yazısı (2012) ve Saf (2018) adlı uzun metraj filmlerini yazıp yönetti. Halen film çalışmalarına kurucularından olduğu Terminal Film'de devam etmekte ve Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde film yapımı dersleri vermektedir. Bunların yanı sıra, M2 Film Lab’da senaryo mentorluğu ve KARMA Genişletilmiş Gerçeklik Lab’ında sanal gerçeklik deneyimlerine danışmanlık desteği vermektedir.


kamera önü oyunculuk
EMRULLAH ÇAKAY
ATÖLYE
Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. 1990, Mardin doğumlu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. İşviçre’de Bern Üniversitesi Oyunculuk bölümünde Yüksek Lisans yapıyor.
Sahne 367’nin kurucusu ve oyuncusu olan Emrullah Çakay, tiyatro çalışmaları yanı sıra kamera önü oyunculuğa 2018’de Kelebekler filmiyle başladı. Söz, Gölgeler, Çukur, Gün On 4, 50M2 gibi birçok film ve dizide rol aldı. Yeni projelerde yer almayı sürdürüyor.
“Photography is real, cinema is
It's real twenty-four times a second"